Natuurkunst

Het weer werkte niet helemaal mee, maar we zijn heerlijk bezig geweest met het maken van natuurkunst, als afsluitende buitenactiviteit van het project ‘Ik en mijn omgeving’.

Dit hebben we gedaan bij de Stille Kern, het stilste gedeelte van het natuurgebied het Horsterwold in Zeewolde. Een mooi gebied om lekker rond te struinen.

Natuurkunst is het creëren van kunst in de natuur vanuit elementen uit de natuur. Het vraagt om creatief denkwerk, waarbij meer niet altijd beter is.

Natuurkunst neemt je niet mee naar huis, maar laat je achter op de plek waar je het gemaakt hebt. Zo kan een ander er ook nog van genieten.

Oog

Boom met vogelnestje

Brug

Namen

Boom

Een poppetje kleien.

Er is er aan de hand van een instructiefilmje met boetseerklei gewerkt. Na eerst het gehele filmpje bekeken te hebben hebben we steeds een klein stukje herhaald om daarna steeds verder te werken aan een poppetje.

Niet moeilijk, zou je denken. Maar dat valt best tegen. Zeker als je gewend bent dat leren altijd makkelijk gaat en dit niet in één keer lukt. Of als je wil dat wat je maakt perfect is.

Spelling, maar dan anders.

Vanmorgen was het tijd voor spelling. Dat kun je gewoon vanaf je stoel doen, maar ook anders!

De leerlingen van groep 4,5 en 7 waren erg verrast dat ze met z’n allen spelling gingen doen. En dan nog buiten ook.

We hebben een spellingsestafette gehouden, met de leerlingen verdeeld over 3 gemengde groepen.

Het doel was om de woordcategorieën die ze vorige week geleerd hadden te oefenen. Dat ging prima.

Bij het horen van een woord uit hun eigen spellingscategorie moesten de leerlingen naar de paal rennen en weer terug. En dan meteen het woord goed opschrijven.

Toen was het eigenlijk tijd om te lunchen. Maar het spel was zo leuk dat we die op verzoek nog even hebben uitgesteld!